Maila din fråga till: hej@dayspa.se RSS

Ansiktsvatten?

 

FRÅGA

Varför ska man använda ansiktsvatten?


SVAR

Jag får ofta frågan varför man ska använda ansiktsvatten. Om det nu är fler där ute som undrar så ska jag berätta lite för er varför ansiktsvatten fyller en viktig funktion.

En vanlig missuppfattning som många har är att ansiktsvatten bara är något uppfräschande för huden och inte mer än så, att har man en bra rengöring så behövs det inte. Men det är så fel.

När du rengör ansiktet så öppnas porerna upp på djupet, rengöringsmedel kommer in i porerna (vilket är bra, men det ska inte ligga kvar där) ansiktsvattnen tar bort de sista resterna av smuts och rengöring så dessa inte stannar kvar i porerna för då blir det bara tråkigheter. Det hjälper till att återfukta huden och är utformad på så sätt att det återställer pH- balansen till huden efter rengöring samtidigt som det är anti-inflammatoriskt och porsammandragande. Ansiktsvattnen hjälper också till att ta bort en del kalkrester på huden som ofta finns kvar när man har tvättat sig med vanligt kranvatten. Rester av kalken kan för vissa täppa till porerna.

Ansiktsvattnen förbereder också huden och förstärker effekten av efterföljande kräm då det ger näring till huden och lämnar huden klar och mjuk för bättre absorption av en fuktighetskräm. Har du inte använt ansiktsvatten tidigare så kommer du märka att det inte går åt lika mycket kräm för att bli återfuktad. Ansiktsvattnet ska inte tvättas av utan sjunka in i huden. Jag föredrar i sprayform och använder det flitigt.

När du väljer ansiktsvatten så kika noga efter att det inte innehåller någon som helst alkohol. Det fungerar nämligen mycket uttorkande, och kan därför skapa irritation. Så det rekommenderar jag inte till någon om det inte skall placeras lokalbehandlande efter en klämd papel (finne) och det låter du väl bara din hudterapeut göra?


Alex Thorstrand December 03, 2012 0 taggar (visa)